Tombola

A tombolán lehet nyerni és veszíteni. Legtöbbször a második. Ha nyersz az fun, kacagsz és boldog vagy. De ha lúzer vagy, akkor ideges leszel, akármi miatt. Pénz, idő, baromságok satöbbi. A tombola nekem játszótér, ahol megmondom a tutit.

Friss topikok

  • Lord_Soth_: Írd csak meg nyugodtan, én elolvasom szívesen. A hétvégén összejöhetünk egy kis beszélgetésre, ha... (2008.05.09. 13:06) Ez amolyan kesergős blog...
  • Diavolo: Hoppá mekkora láma vagyok! Most látom, hogy ez még keddi bejegyzés...így jár az aki pár napos lem... (2008.04.25. 22:13) Olyan mint az átok...
  • Diavolo: Lord_soth_: Elqurtad, elqurtad! Mondjál le! :) (2008.04.18. 20:58) VÁDBESZÉD
  • Majdmegmondomatutit: Ámen :-) (2008.04.15. 23:24) Miért vagyok dühös?
  • Majdmegmondomatutit: nos igen... erre a részre már ki sem mertem térni... okosba megoldjuk... a magyarok "siegheil"-je... (2008.04.15. 23:23) Kié a föld?

HTML

Epöl kultúra sokk...

2008.01.14. 20:33 | Majdmegmondomatutit | 4 komment

Lord Soth kedvéért nagy tisztelettel: Mit is hívok Epöl kultúrának? Alapvetően nem az Apple gyártóval van bajom, mert egész egyszerűen rájöttek, hogy az embereknek tele van a sok fekete meg szürke számítástechnikai szarral a töke, és valami színesebbre vágytak. Nem, ez nem baj, rengeteg innovációt hozott a piacra, azt gondolom lökött is rajta egy rendeset.

De, észrevettétek, hogy minden amerikai filmben, minden utolsó suttyó parasztnak Apple gyártmányú notebookja / mac-ja / monitora van? Meg minden kis lökött taplónak iPod és társai? Minden tiszteletem a 24. című sorozatnak, amelyben Cisco telefonok, meg Dell gépek vannak - ez a realitás, nem pedig a világító alma. Mert világít az a szar mindehol, ami olyan rohadt idegesítő. Egy alma, amibe beleharaptak... Baszki ezzel a megjelenéssel hogy lettek sikeresek? Ja tudom: Steve Jobs. Ennyi elég is. Tudom, ezzel a megfigyelésemmel olyan vagyok, mint Kőhalmi Zoltán apukája, aki fia diplomaátadóján (10 év egyetem után) megjegyezte a teraszon: Nézd fiam, egy tolatóuszály. Igen, műszaki érdeklődésű szakbarbár vagyok.

Szóval az alma ott világít mindenhol, és hírdeti azt a képzlet, valóságot teljesen nélkülöző fennenkölt szabadságot, amiért azt hiszi minden egyes szerencsétlen, hogy az alma logós szarjai miatt Ő egy rendszeren kívüli! NEM! Ugyanazt az IP-t olvasod, ugyanazt a böngésző protokollt hesszeled, ugyanazon a rendszeren lógsz, ugyanannak a rabja vagy: de a te notid teteje piros. ENNYI! Nem leszel se több, se kevesebb és még más sem, azért mert ezeket a cuccokat használod. Vagy ez valami neopunk lázadás a rendszerek ellen? Baszki rossz pirulát választottál!

Szóval ez az, ami nyomasztóan zavar ebben a kultúrában, mert nem értem. Nem látom, érzem a lényeget, és ismersz kedves Soth, engem mindig a miértek vonzottak. Ennyi.

Címkék: játszótér tuti tombola epöl

A bejegyzés trackback címe:

https://tombola.blog.hu/api/trackback/id/tr12297507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord_Soth_ 2008.01.15. 14:11:59

Te is tudod, hogy azért van a filmekben épöl cucc mert az épól kicsenget nem tom én mennyi dolcsit a producereknek, hogy az ő cuccaikat rakják bele. Ha pedig eleget csengetnek akkor azt is megmondhatják, hogy mit sugaljon a filmen az a karakter aki az épöl cuccot használja.
Ezzel lettek sikeresek, meg azzal, hogy betöltöttek a szarjaikkal piaci réseket, meg marketing, meg nagyon igyekeztek.
Az épöl részvényes totál beleszarik a hangulatba, életérzésbe meg mindenbe, amíg a cég amibe befektetett az prosperál.
Ez persze nem mond ellen annak amit mondasz csak ezek jutottak még eszembe.

Lázadni a renccer ellen egyértelműen nem úgy kell, hogy megveszed az Ipod-ot. Sőt mi több, úgy van kitalálva a kultúránk, hogy nem is tudsz igazán lázadni. Ez az Elvevők társadalma.

Majdmegmondomatutit · http://tombola.blog.hu 2008.01.15. 19:19:24

Alapvetően még egyet is értenék, ha nem olyan ellenfelekről lenne szó (Microsoft stb.), akik dúskálnak a lóvéban, és ne tudnák megfizetni az ilyen hirdetési tipusokat.

Egyébként ugyanarról beszélünk, nem az Apple dolgokkal van tele a tököm, hanem a felhasználóikkal. :-)

Diavolo 2008.01.15. 20:37:44

Én úgy gondolom az Epöl a sznobok informatikája...
süti beállítások módosítása