Tombola

A tombolán lehet nyerni és veszíteni. Legtöbbször a második. Ha nyersz az fun, kacagsz és boldog vagy. De ha lúzer vagy, akkor ideges leszel, akármi miatt. Pénz, idő, baromságok satöbbi. A tombola nekem játszótér, ahol megmondom a tutit.

Friss topikok

  • Lord_Soth_: Írd csak meg nyugodtan, én elolvasom szívesen. A hétvégén összejöhetünk egy kis beszélgetésre, ha... (2008.05.09. 13:06) Ez amolyan kesergős blog...
  • Diavolo: Hoppá mekkora láma vagyok! Most látom, hogy ez még keddi bejegyzés...így jár az aki pár napos lem... (2008.04.25. 22:13) Olyan mint az átok...
  • Diavolo: Lord_soth_: Elqurtad, elqurtad! Mondjál le! :) (2008.04.18. 20:58) VÁDBESZÉD
  • Majdmegmondomatutit: Ámen :-) (2008.04.15. 23:24) Miért vagyok dühös?
  • Majdmegmondomatutit: nos igen... erre a részre már ki sem mertem térni... okosba megoldjuk... a magyarok "siegheil"-je... (2008.04.15. 23:23) Kié a föld?

HTML

Kié a föld?

2008.04.14. 21:23 | Majdmegmondomatutit | 2 komment

A napokban egyre több vitát folytattam arról, hogy milyen szemét dolog ez a házépítés, építkezés. Mindenki el van szörnyedve, hogy mennyi sok gond, meg probléma, meg szervezés meg nehézség. Persze. Az. De az alapátbaszásra miért nem figyelünk oda? FIZETSZ A FÖLDÉRT!!!

Nem megyek bele alapdolgokba, meg politikai dogmákba, meg ilyenekbe (azé' a főd, aki megműveli), mert nem ez a megközelítésem. Miért is fizetsz TE egy önkormányzatnak telekért? Azért mert valakik úgy döntöttek, hogy innentől az a föld-darab az X vagy Y önkormányzat tulajdona? Ki adta nekik? Egyáltalán kié volt? Ki mondott le róla, és mennyiért?

Vagy mit nyújt az önkormányzat ezért a pénzért? Legtöbbször semmit, máskor meg azt mondják, hogy tettek oda utat. Vagy fognak odatenni, ami általában nagyon sokára következik be. Meg közművesítettek. MIT? Ha elmegyek egy ilyen közműves telek miatt az ELMŰ-höz, és szeretnék szerződni, bekötési díj, pókos nyolcas, sallala, áfa, béfa stb.. Megkérdeztem: Ez egy közműves telek, miért van ez? Válasz: Mert a közmű a telek határig terjed, az ingatlanra külön díjak vonatkoznak. Újabb kérdés: és ha egy olyan telekhez jutok hozzá, ami még nincs közművesítve, oda a cuccok az mennyi? Válasz: 20 000 Ft és 100 000 Ft között változik az ára...

Megkérdeztem az összesnél (víz, gáz, stb): kb. ennyi mindenhol. Tehát közművek: max 500-600 eFt. ÚT! Kiszámoltam (http://utepites.extra.hu) 40 m hosszú utca, 4 méter szélességben kb. 1 MFt-ból kihozható, amin minimum 4-en fogtok osztozni.

De tegyünk rá pénzt jobban, mert - tételezzük fel - minden egyes weboldalon, csak a felét mondták. Tehát közmű + út= 2 MFt. Ezzel szemben áll a minimum 7 Mft-os telek díj, és utána ráadásul még beleugatnak, milyen házat akarok oda építeni.

Mit ad még az önkormányzat a maradék 5 MFt-ért??? Egy körzeti megbízottat, akit a helyi orkok röhögve elkergetnek? Óvodát, bölcsödét, iskolát, ami után fizetek, és még pénzt is kapnak az államtól a gyerekeim után? TÖMEGKÖZLEKEDÉST? Mit adnak ezért a kurva sok pénzért?

Megmondom neked: egy rakás töketlen faszt, akit te tartassz el, ha fizetsz a földért.

Címkék: önkormányzat átbaszás játszótér tuti telek tombola szar a egész

A bejegyzés trackback címe:

https://tombola.blog.hu/api/trackback/id/tr74425721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diavolo 2008.04.15. 21:56:12

Sajnos ez van... magyar ember ne építsen házat mert csak ráb*sz. Nyugi a nagy építtetők megoldják okosban...Amikor Ágival még új építésű lakás kerestünk az egyik minta szerződésben ki akarták fizettetni a közművesítési díjat (200.000 ft). Szerencsére a szerződést megmutattuk az ügyvédnőnknek aki felvilágosított minket, hogy ez így teljesen jogtalan... szóval tényleg kapják be...

Majdmegmondomatutit · http://tombola.blog.hu 2008.04.15. 23:23:31

nos igen... erre a részre már ki sem mertem térni... okosba megoldjuk... a magyarok "siegheil"-je...
süti beállítások módosítása